Historie

Geschiedenis Van Roekel Handelsonderneming B.V.

historie

Hendrikus van Roekel en zijn vrouw hebben het huidige perceel in de Klomp gekocht in 1958, hierop was een oude schuur gevestigd waarvan je tot op de dag van vandaag nog delen kunt terug zien in de huidige bedrijfsruimte.

In 1959 hebben zij Van Roekel Handelsonderneming B.V. opgericht. Toentertijd was het een bedrijf voor het mengen van diervoerder producten voor de boeren in de buurt. Met een eigen vrachtwagen leverde hij de producten aan bij zijn klanten.

In 1977 kwam hier het denatureren van melkpoeder bij, dit is het ongeschikt maken van melkpoeder voor consumptie van mensen en geschikt maken voor diervoeders.

In 1984/1985 moest het bedrijf een nieuwe start maken. Bij deze start is besloten om uitsluitend technische producten te gaan verwerken. In 1986 is Mees van Roekel mede-eigenaar/directeur geworden en ook de broers Gert en Erik werden aandeelhouder van het bedrijf. Erik kwam al gauw fulltime meewerken in het bedrijf.

Gert zette in 2003, naast zijn eigen fulltime baan, een cacaoverwerkingsbedrijf op. Hiervoor gebruikte hij de zolder van het bedrijfspand aan de Griftweg.

In 2004/2005 besloten de broers Mees en Gert een bedrijf op te zetten in het maken van voormengsels voor diervoeders, Peti B.V. Deze organisatie  is werkzaam voor grote internationale en nationale bedrijven en uitgegroeid naar een productiebedrijf dat duizenden tonnen per jaar produceert. Uit Peti B.V. is Feed Products Holland ontstaan, dit is een inkooporganisatie die voor Peti en externe klanten, grondstoffen inkoopt.

In 2006 was Gert zijn bedrijf, Cacao de Klomp zo gegroeid dat hij besloot om samen met zijn broer Frans een eigen pand te betrekken in Ede: Tulip Cocoa Industries.

In 2011 is PetiFood opgericht door Mees en Herrald, Herrald is de derde generatie uit de familie Van Roekel die werkzaam is binnen de familiebedrijven. PetiFood maakt voormengsels voor de voedingsindustrie.

In 2013 is RMG opgericht door Gert en Mees, RMG verzorgt de op- en overslag van categorie 3 materialen.  Daarnaast analyseren wij op gehaltes en mengen wij de producten op naar het gevraagde gehalte (eiwit).

2016, momenteel werken er 6 mensen fulltime in de productie bij Handelsonderneming Van Roekel, bij Peti B.V. werken 10 mensen fulltime in drieploegendienst, bij Tulip Cocoa Industries werken 6 mensen fulltime in drieploegendienst. En bij PetiFood werken er 3 mensen fulltime.  Daarnaast zijn er een aantal parttimers die op gezette tijden bij ons werken.

Op het kantoor in de Klomp worden de planning en administratie voor Handelsonderneming van Roekel  bijgehouden en op ons kantoor in Veenendaal worden de planning en alle administratieve handelingen van de andere bedrijven verricht. Op beide locaties werkt een parttime administratieve kracht.